„KUTIJA OD OGLEDALA“

„KUTIJA OD OGLEDALA“

„KUTIJA OD OGLEDALA“

„Kutija od ogledala“ autorska je monodrama glumice Petre Vukelić.

Nakon izlaska iz turbulentne veze s Maksom, Eva je sve samo ne slobodna. Premda odavno nisu zajedno, ona i dalje osjeća posljedice sveprožimajućeg kaosa u kojem se nalazi otkako je upoznala Maksa.

„Ti bez mene ne postojiš“, neprestano joj je govorio Maks, a Eva je u to nažalost povjerovala. Kako ne bi povjerovala čovjeku koji je navodno voli?

Ona za njega nikada ustvari nije postojala kao osoba. Postojala je samo kao ogledalo u kojem je on tražio svoj odraz, potvrdu svojeg postojanja, a prazna ljuštura fingira svoje postojanje igrom refleksija bezbroj ogledala.

Uhvaćena u kutiju Maksovih projekcija, zatvorena u kutiji iskrivljenih odraza iz koje ne može izaći, Eva svakodnevno propitkuje što je stvarno, a što umišljaj. Svaki pokušaj bijega čini se bezuspješan, a Eva, paralizirana u začaranom krugu prisilnog ogledavanja u Maksovim ogledalima i neprestanim pokušajima bijega od distorzirane stvarnosti koju živi, svakim danom sve više nestaje.

Može li ona napokon progledati i vidjeti svoj odraz onakav kakav on zaista jest? Može li izaći iz klaustrofobije kutije od ogledala u koju je zarobljena ili će u toj istoj kutiji u potpunosti nestati?

„Kutija od ogledala“ simbolikom je prožeta gorko-slatka priča o neslomljivosti ljudskog duha koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh, ali i prepoznavanje jer, kako kaže Eva, „nevjerojatno koliko je lako povjerovati u ružne stvari o sebi“…

TRAJANJE PREDSTAVE: 55 MINUTA

www.teatarprimavista.hr

AUTORSKI TIM

Tekst i režija: PETRA VUKELIĆ
Izvodi: PETRA VUKELIĆ
Stručni suradnik za režiju: IVA SRNEC HAMER
Stručni suradnik za dramaturgiju: IVANA GUDELJ
Maksov glas: ALAN KATIĆ
Draženov glas:  MARKO JELIĆ
Tonska obrada / miks glazbe: DENIS ROSTOHAR, DLR Produkcija
Službeni fotograf: ANA ŠESTO

PRETPREMIJERA: 16. prosinca 2022 u Kazalištu Knap
SVEČANA PREMIJERA ZA UZVANIKE: 16. veljače 2023. u Kazalištu Knap
IZVEDBE (redovna prodaja): 15. veljače 2023, 7. ožujka 2023, 12. travnja 2023 u Kazalištu Knap

Ulaznice možete kupiti na portalu ulaznice.hr

View the embedded image gallery online at:
https://www.teatarprimavista.hr/predstave#sigProId1b088cc10a